Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 92kj(22kcal) Energy
Λιπαρά 0.35gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.06gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 3.87gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 2.5gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 2.1gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 1.3gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 250 γραμ. μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγη τριμμένη φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε τα μανιτάρια και το σκόρδο με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και μαζί με την τριμμένη φέτα τα προσθέτετε στο μείγμα μανιταριών και σκόρδου. Ρίχνετε και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη παρμεζάνα, αλατίζετε και σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 2-3 αυγά
  • 200 γραμ. μανιτάρια σε φέτες ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 200 γραμ. σπανάκι φύλλο ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπας γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους. Αφού ψηθούν αποσύρουμε απο τη φωτιά. Σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε σε ένα μπολ μαζί με το γάλα (προαιρετικά με λίγο τριμμένο τυρί). Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε απο τη μια πλευρά. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω την γυρνάμε απο την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το μίγμα μας, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 450 γραμ. ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 350 γραμ. μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/2 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί, ξηρό
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπας τυρί Parmigiano Reggiano, τριμμένο (περίπου 57 γρ)
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος μαϊντανός πολτοποιημένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη και σουρώστε τα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε τα για 12 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και τα μανιτάρια να είναι μαλακά, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτία.
Προσθέστε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και 2 κ.σ. μαϊντανό, ανακινήστε μαλακά μεχρι να γίνει όλο το μείγμα ομοιόμορφο. Προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε. Για γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πολτοποιημένο μαϊντανό. Σερβίρετε άμεσα.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 1 πακέτο τυρι κρεμα 200γρ.
  • 1 φιλετο απο στηθος κοτοπουλου
  • 250 γραμ. μανιταρια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. σαλτσα ντοματα (ετοιμη ή φρεσκια)
  • 1 κ.σ. ξερο βασιλικο
  • Για τη ζύμη
  • 2 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκου ξερη μαγια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση της πίτσας: ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε ένα στρόγγυλο φύλλο με διάμετρο 20 εκ. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ, τα ντοματίνια, το λάδι, τη σάλτσα ντομάτας και το βασιλικό. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι με καστανή ζάχαρη ώσπου να πάρουν το καστανό χρώμα. Απλώνουμε όλα τα υλικά στη βάση και ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, μοιράζουμε στην επιφάνεια την κρέμα τυρί και ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο για άλλα 8-10 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 4 πατάτες
  • 500 γραμ. μανιτάρια σε φέτες ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 100 γραμ. μπέικον
  • 1 μάτσο μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 250 γραμ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γραμ.φρέσκο βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι. Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ σε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες. Μοιράζουμε το μίγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδαhttp://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 90 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 450 γραμ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 340 γραμ. μανιτάρια, σε φέτες ALTERRA
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • αλάτι,κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα πλήρες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 910 γραμ. πατάτες, σε φέτες 1 εκ.
  • 230 γραμ. γραβιέρα, τριμμένη,
  • άνηθος, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το περιττό λάδι.
Κρατάμε 2 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο.
Επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνουν τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαγειρεμένο μπέικον.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο μείγμα κρέμας σε ένα πυρέξ, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
Aπλώνουμε στο πυρέξ τις μισές πατάτες σε μία στρώση, η μια να καλύπτει ελαφρώς την άλλη.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα μπέικον-μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
Απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και ρίχνουμε το μείγμα κρέμας, φροντίζοντας να καλύψει όλες τις πατάτες.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα μπέικον-μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 45-55 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και επιστρέφουμε το πυρέξ στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά,πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...