Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 263kj(63kcal) Energy
Λιπαρά 0.2gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.04gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 16.01gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 12.8gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 1.0gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 2.1gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 35 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 450 γραμ. κεράσια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 αυγά
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml. γάλα
  • βανίλια και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε χωριστά τα στερεά υλικά μας το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουν κιτρινωπό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε λίγο ακόμα και τέλος προσθέτουμε το μείγμα, από το αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα 2/3 των κερασιών. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας, με κουτάλι μη λιώσουν. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. και σε ταψάκι Νο 26, με λαδόκολλα ως εξής: Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σκορπάμε στην επιφάνεια του γλυκού, (το κομμένο μέρος προς τα κάτω), γρήγορα - γρήγορα τα υπόλοιπα κεράσια, που κρατήσαμε (μπήγοντάς τα ελαφρά μέσα). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 - 25 λεπτά ακόμη. Το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Κάνουμε και το τεστ με την οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.

Επιστροφή

...